Solar Park är en ideell och kooperativ ekonomisk förening som heter Solel i Helsingborg Ekonomisk förening. Vi ägs av våra medlemmar och drivs av en styrelse med spetskompetenser inom hållbarhetsfrågor och har lång erfarenhet av energibranschen.

Eftersom tillgången till förnybar el är väldigt viktig för att vi ska klara omställningen från fossila bränslen och klara klimatutmaningarna vill vi på Solar Park bidra genom att göra det enkelt för människor att investera i den viktiga solelsproduktionen.

Vi är riktigt stolta över att ha utvecklat en metod som gör det möjligt för privatpersoner, föreningar och företag att tillsammans hjälpas åt ta tillvara på jordens resurser på bästa sätt. Vi bygger vår solpark på annars oanvändbar deponimark. Eftersom vi sysslar med kompromisslös hållbarhet använder vi bara schysst producerade och hållbart klimatkompenserade solpaneler.

Hos oss är alla som vill göra en riktig och viktig skillnad för klimatet tillsammans med oss, varmt välkomna!

We are passionate about our work and inspired by our team

Kort om medlemskapet i föreningen

En andel i Solar Park kostar 3000 kr och eftersom vi oavkortat investerar alla våra medlemmars pengar motsvarar den summan en solpanel. Oavsett hur många solpaneler du investerar i har du en rösträtt i föreningen.

Detta krävs för att vi ska kunna bygga en ny etapp

Så snart vi nått upp till ett så kallat investeringsbelopp om 30 000 kr beställer vi en ny omgång hållbart och schysst producerade solpaneler från någon av våra leverantörer. Så snart vi fått dem monteras de och så är de igång och producerar värdefull förnybar energi.

Så hanterar vi den årliga avkastningen

Solelen överförs till vårt nordeuropeiska elnätoch vi får betalt för elen genom ett produktionsavtal. Dessa pengar samlas i en gemensam pott. Vid årsstämman beslutar vi gemensamt om pengarna ska betalas ut till medlemmarna eller om den återinvesteras.

BLI MEDLEM